Archive for the ucapan selamat Category

Dah masuk 2nd half.

Posted in ucapan selamat on Februari 1, 2009 by o.r.e.o

selamat kembali selepas cuti mid-sem combo bersama cuti raya cina. Dah masuk 2nd-half semester ni..agak2 lah na tido na main telor ka apa. senggah2 la buku2 ilmiah sekerap anda singgah kat mapley. berejam bole melanguk kat mapley na tgk buku 2-3 minit bukan main payah. tense dah kurang sket, konsert dah sattle. dgn jayanya kali.

aku hr ni daftar youthsays konon wat suvey bole dpt duit..dah lama aku tau cuma aku x amek pot sgtt..tp ble saja2 click dpt 2/3 posen sonok plak..dr nganga depan pc berejam.dpt jugak upah (wage) sambil isik survey yg bakal dijadikan statistic kelak. bole la dftr diri dgn click kt logo Got an opinion di sebelah….

perjalanan td siang sejauh 7 jam, menaiki kete mber aku dr kota bharu ke bangi, sepanjang perjalanan asik berkaroke saja, sambil cocok kater honda city, jauh juga dr Kuala Lipis ke bentong jugak. dahsyat padahal nek kancil je. tobat den sengal telor sepanjang jalan. teringat aku cita bdk kelantan. intro dia odw ke Kolumpo. Amerikanya kami singgah mesjid.

td subuh aku melepak kat bilik member aku..awal aku bgn..hehe. mber aku dgn murah hati memberi novel constantine utk aku baca…walaupun agak out-to-date aku menerima saja. citer neh dah lama. aku gi tgk kt mid-valley dgn mber2 aku seigt aku masa aku 1st year dlu.skrg baru aku terjumpe bukunye. layankan saja.

pikirkan suatu pharse – adakah harimau perlu mengembek jika di kandang kambing. mampos.

o.r.e.o

Condolence to Tunku Jaafar Tuanku Abdul Rahman

Posted in ucapan selamat on Disember 28, 2008 by o.r.e.o
Tunku Jaafar Tuanku Abdul Rahman

Tunku Jaafar Tuanku Abdul Rahman

Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan, Tunku Jaafar Tuanku Abdul Rahman mangkat di Hospital Tuanku Jaafar pagi ini 27 dec 2008. Almarhum merupakan Canselor UKM. Al Fatihah daripada seluruh warga UKM.

o.r.e.o

hidup ini memang palat, tapi esok masih ada

Posted in ucapan selamat on Disember 27, 2008 by o.r.e.o

Selamat tiba di Bangi on 27 december 2008 jam 530 a.m, fetch by keba. selamat semester baru final semester with two paper lol. prev cuti was best, hari2 hujan kt KB…phew what a holiday.

hey happy new year to all…2009.

p/s : weh cuba dgr music kat topman music player it’s real cool (click kat link). sgtt best lagu2 nya.

and this one from project pop – Bukan superstar

cheers. palat btol wordpress neh.haish. wat tesion jerk.

o.r.e.o

slamat hari raya eiduladha

Posted in pics post, ucapan selamat on Disember 10, 2008 by o.r.e.o

oreo

img_5140

greyscale

img_5011

edited I

edited II

jarang dpt kumpul same…lepak2 best jugak..new update from old time school member a.k.a round the word. byk sudeh perubahan, most likely being a grown up man is hard than its look…haha. Jack seorang jurugambar yg bakal pro someday. amin. but he’s not in the pics.

venue : Mamak spicy Kota Bharu.

who take part : oreo, shamloque,hyuuga,Jack,Ali and puyo.

Date : during sem break 10:12:2008

o.r.e.o

Hello world!

Posted in ucapan selamat on November 15, 2008 by o.r.e.o

Salam, i’m oreo and this is my 1st blog entry…will update some stuff in here. I Was Bored So I Made A Blog. I got Quote to share, btw pic was taken from someone’s blog that i browse tho keep silent if it familiar..hehe

Hidup kena pikir mcm mana na bwk diri kita ke ‘seberang’…pikir dgn otak tanya dengan hati. 

ayam oh ayam

ayam oh ayam

 

lihat dgn mata. perhati dgn sangka. ilusikan dgn tinta. hasilkan sebuah cerita. tulis pasal hidup. adaptasi hasil tulisan orang. mungkin ada realiti dari khayalan. jadi hiburan. kurangkan duka. cabar fikiran. walau seorangan memerah ilham. janji seronok. puaskan hajat.

o.r.e.o